Åsa Torstensson i spetsen för krav på Freivalds avgång

Centerpartiet spräcker den borgerliga enigheten och vill ha en misstroendeomröstning i riksdagen om utrikesminister Laila Freivalds redan före jul. Partiet får i dag kritik av bland andra moderatledaren Fredrik Reinfeldt.

- Vi har fått svar från miljöpartiet och vill undersöka vilket aktivt stöd Laila Freivalds har i riksdagen, säger Åsa Torstensson från Strömstad, centerns gruppledare i riksdagen och ersättare i konstitutionsutskottet, KU.

Miljöpartiet har uttalat sig kritiskt om Laila Freivalds sätt att hantera flodvågskatastrofen men språkröret Peter Eriksson säger idag att miljöpartiet inte är berett att stödja en misstroendeomröstning förrän KU är klart med sin granskning.

- Är det så att man från till exempel miljöpartiet väljer att lägga ner sina röster innebär det att det i riksdagen finns en moralisk majoritet för att man inte har förtroende för Laila Freivalds, säger Åsa Torstensson. Det är nog så viktigt och det är också att följa medborgarkommissionens underlag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".