Vänsterpartiet säger nej till Uddevallalistan

Vänsterpartiets högsta ledning, verkställande utskottet, säger nej till den öppna samlingslistan i Uddevalla, där både miljöpartister och partilösa kandiderar ställer upp.

- I Uddevalla borde det inte vara ett problem att få ihop en egen lista med vänsterpartister med deras starka organisation, säger Ingrid Burman, första vice ordförande i Vänsterpartiet.

I september var Lars Ohly, partiledare i Vänsterpartiet, på besök i Uddevalla. Då sade han att det var upp till lokala vänsterpartister hur de vill formera sin lista innan valet 2006.

Något som Ingrid Burman håller med om:

- Det är upp till de i Uddevalla hur de vill formera sin lista. Vill de ta med folk utan partibeteckning eller andra på listan är det helt fritt fram. Däremot så tycker vi att det är viktigt när man företräder Vänsterpartiet att man också går till val som Vänsterpartiet, säger Ingrid Burman.

- För mig har det varit viktigt att när vi har en lokalorganisation att man också ställer upp i valet. Vad händer om man går in i en allians inför valet och under andra partibeteckningar. Sen kommer det några i den lokalorganisationen och säger att ”Nu vill vi ställa upp som Vänsterpartiet”. Jo, då blir det ju två grupper som säger sig vilja representera oss ju, säger Ingrid Burman.