Residenset i Vänersborg

Regiondirektör skadad när regionråd sköt salut

Regionens julbord på Residenset i Vänerborg slutade med att en regionens utvecklingsdirektör skadades när ett av regionråden sköt salut med kanon.


Det var i tisdagskväll som regionstyrelsens politiker och tjänstemän samlats på residenset för att äta julbord. Det bjöds inte på sprit och glöggen var alkoholfri. Den som ville kunde köpa snaps till julbordet.

Sent på kvällen skulle moderaternas regionråd Lars Bergsten skjuta salut från balkongen, med sig egen salutkanon som han tagit med sig. Det var då det hände. Regionens utvecklingsdirektör Bertil Törsäter fick träsplitter i ena ögat och fick föras till sjukhus.

- Vi förstod direkt att det var allvarligt och han kördes till sjukhuset i Mölndal, säger regionedirektören Johan Assarsson till SR Radio Väst.

Törsäter opererades under onsdagen. Enligt Assarsson har operationen gått bra, men det är ännu osäkert om Törsäter få bestående men på grund av skadan.

Sveriges Radio Väst har under morgonen  sökt Lars Bergsten. Vi har talat med hans hustru och hon säger till SR Radio Väst att han är mycket ledsen, att han mår dåligt och tänker mycket på det som hänt. Lars Bergsten är inte beredd att prata om det själv ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".