Premiär för "Mun mot mun"

En av årets största och hetaste biodagar är traditionsenligt juldagen. I år på juldagen får göteborgaren, Björn Runges nya film ”Mun mot mun” premiär på biograferna. En film som handlar om en familj lever i fritt fall sedan äldsta dottern, Vera, rymt hemifrån för ett år sedan.

Alla i familjen är delaktiga i att hon rymde men pappa Mats är den som bär den största skulden. Vera lever med Morgan, en äldre kriminell som utnyttjar hennes utsatthet. Mats försöker få kontakt men hon vill inte ha med sin familj att göra. Nu närmar sig Veras 18-års dag och till slut blir Mats desperat i sin kamp att få tillbaka sin dotter.

”Mun mot mun” är inspelad i Trollhättan och Göteborg och är Runges första film efter prisade och kritikerrosade ”Om jag vänder mig om”:

- Jag visste att jag ville jobba med Peter Andersson och Marie Richardsson och jag visste att jag ville ha ungdomar med i filmen. Vi har satsat allt. ”Mun mot mun” och ”Om jag vänder mig om” är rätt likvärdiga men mycket olika filmer, säger regissören Björn Runge till Sveriges Radio.

Thomas Graf
Reporter
0522-67 00 00