Knivrån i centrala Vänersborg

Det har varit en mycket stökig juldags-natt på många håll i vårt område uppger polisen. I centrala Vänersborg blev en 35-årig man knivskuren i magen av två ynglingar, som rånade honom på hans mobil och plånbok strax efter midnatt.

Klockan 00:10 fick polisen larmet om att en 35-årig man knivrånats på Drottninggatan i centrala Vänersborg. Två ynglingar med neddragna mössor konfronterade mannen och ville ha hans värdesaker.

Sedan skar de mannen i magen med ett knivliknande föremål och försvann från platsen med bland annat en plånbok och en mobiltelefon. En bilist som stannade till hjälpte mannen att uppsöka läkarvård.

Väl på sjukhuset konstaterades det att mannens skador inte var livshotande. Knivföremålet hade bara orsakakat ett ytligt jack på ca 1 cm, enligt uppgifter från NU-sjukvården på förmiddagen.

Just nu har polisen få spår i sökandet efter de två yngre männen som rånat 35-åringen och vill gärna ha in fler tips av människor som kan ha sett saker som kan sättas i samband med knivrånet inatt.

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".