Brottsofferjouren i Trollhättan söker bidrag

Brottsofferjouren i Trollhättan har funnits i 16 år och drivits utan årligt bidrag från kommunen, men nu vill föreningen ha 53 000 kronor för 2006.

Det motsvarar en krona per invånare, skriver ordföranden förre polismästaren Bengt Laveberg i ansökan. Han påpekar att 2004 hjälpte brottsofferjouren i Trollhättan nästan 400 brottsoffer och till och med oktober 2005 hade man hjälpt nära 300 brottsoffer.

Bortsett från 5000 kronor som föreningen fick förra året har man hittills klarat sig utan bidrag. 5000 står knappast i relation till det stöd som brottsofferjouren gett brottsoffer och anhöriga, anser Bengt Laverberg och han påpekar att i genomsnitt brukar kommunerna bidra med mellan 1 krona och 1,50 per invånare till sina Brottsofferjourer.

De 53 000 Brottsofferjouren nu söker om ska användas till grundutbildning och löpande fortbildning och till at göra brottsofferjouren mer tillgänglig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".