Spränglista utmanar på vänsterkongressen

Ett vänsterombud från Bengtsfors har blivit historisk under den pågående vänsterpartikongressen i Göteborg genom en spränglista.

Det är Annette Ternstedt, gruppledare för vänstern i Bengtsfors, som är en av dem som står för det historiska alternativa förslaget till partistyrelse.

Aldrig förr har det dykt upp en spränglista på en vänsterpartikongress och Anette Ternstedt är en av förslagsställarna, tillsammans med ombud från Storstockholm.

Det nya är att de fyra förslagsställarna har gjort en helt egen lista för hur partistyrelsen ska se ut. Och de vill ha in kända så kallade ”förnyare” plus folk från den dominerande gruppen av ”traditionalister” i styrelsen.

- Vi tycker att valberedningens förslag är för smalt, säger Annette Ternstedt till TT.

Bland förnyarna som finns med på listan är Johan Lönnroth, ordförande i Vägval vänster. Och Johan Lönnroth själv säger att han gärna skulle sitta i en sån styrelse, som alltså Bengtsforsombudet Annette Ternstedt står bakom. Men han ger inte den historiska spränglistan stora chanser vid valen som äger rum i kväll. Det positiva är att partiet äntligen får en öppen process, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".