Uddevalla kommun sätter punkt för affären Hans Jonasson.

Uddevalla kommun går inte vidare i fallet med den före detta kristdemokratiske politikern Hans Jonasson. På en presskonferens idag meddelade de tre kommunalråden Lennart Björk (s), Katarina Hansson (v) och Staffan Cronholm (m) att de inte begär någon överprövning av åklagarens beslut att lägga ner förundersökningen om Jonasson.

Hans Jonasson polisanmäldes av Uddevalla kommun i juni 2004 efter ett anonymt brev som beskyllde honom för att ha fått ut kommunala ersättningar på felaktiga grunder. I slutet av december förra året lade ekobrottsmyndigheten i Göteborg ner förundersökningen.
- Vi har inga nya bevis och vi skulle ha små chanser att lyckas med en begäran om överprövning, sade kommunalråden i dag.
- VI accepterar att förundersökningen lagts ner, säger Lennart Björk.
- Det hade varit bra om man tagit reda på om Jonasson var skyldig eller inte, säger Staffan Cronholm. Nu vet ju ingen det. Förundersökningen har lagts ner i brist på bevis och det är inte riktigt samma sak som att han är oskyldig.
Kommunalråden uppgav på en presskonferens i Uddevalla idag att kommunen gjorde polisanmälan på en rekommendation av polisen efter det anonyma brevet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".