Åkeriföretagare misstänks för bidragsfusk

Allting verkade klart och påskrivet och arbetsförmedlingenen betalade ut lönebidrag till ett åkeriföretag i Dalsland som anställde två personer. Men underskrifterna från facket misstänks vara förfalskade och dom anställda jobbar dessutom vid en annan arbetsplats än den som företagaren uppgav i sin ansökan.
Ronny Johansson vid Handels i Trollhättan är den som enligt beslutet ska ha godkänt och skrivit under ansökan från företaget om lönebidrag för fackets räkning. Men han nekar till att ha satt sin namnteckning under dokumentet och har anmält företagaren till polisen. Arbetsuppgifterna handlar om terminal/lagerarbete samt chaufför men i själva verket handlar det om att de anställda som har lastbilskörkort arbetar som lastbilschaufförer i ett annat företag med samma ägare. En av dom anställda kör tex tunga fordon med slakteriavfall mellan Scan och Kronfågel i Skara och ett fryslager i Lidköping Delar av lönen för dessa anställda är alltså statliga medel som betalas ut via arbetsförmedlingen som ju har fått ett godkännande från facket, och det är Ronny Johanssons underskrift från Handels som sitter på ansökan men Ronny Johansson säger att det handlar om en ren förfalskning.Radio Väst har inte lyckats nå företagaren för en kommentar trots enträgna försök.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".