Oacceptabelt - IFK sportchef om sms

- Helt oacceptabelt. Vi tar starkt avstånd från det hela, så säger IFK Vänersborgs sportchef mats Fröberg om det förnedrande sms som skickades till en Villaspelare efter onsdagens match.

Matchen slutade 7-0 till IFK Vänersborg. Men någon nöjde sig inte med det utan skickade ett förnedrande sms från IFK spelaren Alexander Mayborns telefon till Villas Pär Gustafsson med texten: ”Se nu till att duscha ordentligt så att pisslukten förvinner.”

Alexander Mayborn bedyrar sin oskuld och IFK ledningen försöker nu spåra sms-skrivaren, något som visat sig vara svårt säger Mats Fröberg:

- Det är oerhört svårt, efter som sms-et gick från Alexanders telefon var det honom vi pratade med först. Han bedyrar sin oskuld och hävdar att någon spelat honom ett osedvanligt dumt spratt. Då har vi lyssnat runt och försökt få fram vad som hände och vem som gjorde det men inte lyckats, säger Mats Fröberg. 

Fröberg har ringt upp mottagaren av sms:et  Pär Gustafsson och Villas ordförande och framfört en ursäkt, men laget får ingen markering.

- Vi har valt att inte markera genom något gruppstraff eller liknande, men vi har lyft upp frågan och talat om vilka riktlinjer som gäller så att något liknandet ska kunna upprepas.
Cecilia Läckberg Blom
cecilia.lacjberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".