Oklart om Ljungskileskola byggs

Uddevalla kommun har tills nu lagt ut 1,5 miljoner på att planera en högstadieskola i Ljungskile men det är högst oklart om den kommer att byggas.
När barn- och utbildningsnämnden stoppade projekteringen för en nybyggnad i Ljungskile så fick det konsekvenser som inte blev så uppmärksammade då, i november 2000. För konsulten i Alingsås hade kostat lite över en halv miljon redan och fick lösas ut med 339.000 kr. Dessutom hade man lagt ner 440.000 kr på andra utredningar inför bygget. - Nej det är aldrig bra att stoppa mitt i en projektering, säger Jan Åke Eriksson, entreprenadchef i kommunen till Radio Väst. 1,5 mkr hade lagts ner sammanlagt - tre-fyra lärare hade man fått för det. Men fortfarande har barn- och utbildning 43 miljoner i sin verksamhetsplan för en ny skola i Ljungskile - fast en verksamhetsplan är närmast en önskelista, pengarna finns inte riktigt i sinnevärlden. Fast om och när skolan byggs så kan man få konsulten i Alingsås att slutföra sitt jobb för 782.000 kr. Det måste bestämmas före december i år, annars blir det dyrare igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista