Volvo överväger att öka produktionen av Cabrioleter

Volvo överväger att höja produktionen av sin nya cabriolet C 70 redan innan de första bilarna hunnit levereras.

De 7 000 bilar av årsmodell 2006 som tillverkas i Uddevalla i samarbete med italienska Pininfarina är redan slutsålda.

När modellen introducerades på bilsalongen i Frankfurt i september förra året angavs 16 000 bilar som mål för produktionen under ett helt år.
-Leveranserna av 2006 års modell börjar i april och efter vecka 20 börjar vi tillverka 2007 års modell, säger presschef Christer Gustafsson.

Därmed väntas årets produktion hamna i närheten av 16 000 bilar, men nästa år kan den komma att öka ytterligare.
-Det handlar i så fall om ytterligare 2 000-3 000 bilar, säger Gustafsson. Volvos cabriolet skulle därmed närma sig Saabs cabriolet i volymhänseende.

Det finns kapacitet för ökad produktion i Uddevallafabriken. Några nyanställningar är dock inte aktuella om det beslutas om en produktionshöjning.
-Vi räknar med att i så fall kunna klara den med befintlig personal.

Optimismen om ökad försäljning grundar sig både på att man lyckats sälja så många bilar redan innan leveranserna börjat och på det mottagande bilen fått bland motorjournalister efter en nyligen genomförd provkörning i Dubai.

Den föregående modellen blev aldrig någon riktig succé utan hankade sig fram med runt 8 000 exemplar om året.

En orsak till det ökade intresset är att den nya modellen försetts med ett upp- och nedfällbart plåttak. Leveranserna går i första hand till USA, Tyskland och Storbritannien.
(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".