Få nappade på mångkulturår

Regeringen har utlyst 2006 till mångkulturår. Syftet är att landets kulturverksamheter ska spegla den etniska och kulturella mångfald som finns i dagens Sverige. Men på vissa kulturorganisationer här i vårt område verkar det gå trögt.

Konsthallen i Trollhättan har inget planerat. Teaterföreningen i samma stad hadet det inte heller.

Vänersborgs teaterförening då? Samma svar där.

Men Bohusläns teater sätter upp en ungdomsföreställning i vår som rör vid andra kulturer än just den västerländska. Också Kulturbyrån i Trollhättan som tar hand om kulturverksamheten för barn och ungdomar i skolorna har även detta år tänkt på mångfalden, menar de.

Och det är det som är ett av Regeringens mål för mångfaldsåret 2006. Att kulturutbudet ska vara mer mångfacetterat än idag, och att nå en bredare publik. De vill också se fler kulturella samarbeten mellan länder.

Många kulturorganisationer har ännu inte planerat hela schemat för 2006 och den officiella invigningen för året är den 11 februari.
Sylvia Dahlén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".