Penilla Gunther Bild: Joachim Lecander

Penilla Gunther (kd): - Min partikamrat ljuger

Tonen allt högre i kristdemokraternas bråk i norra Västra Götalands-distriktet. Nu tar huvudpersonen Penilla Gunther från Trollhättan till orda. Det handlar om hur det gick till vid bråket på ett nomieringsmöte under helgen - förut idag har partikamraten David Larsson från Bengtsfors - en av dem som avgick på mötet - sagt att det avgående presidiet inte alls lade något ultimatum för att få bort Penilla Gunther. Helt fel, säger hon - det gjorde presidiet visst.

Vem har hört något liknande på länge. En politiker anklagar en partikamrat för att ljuga. Och den hon talar om är David Larsson, Bengtsfors - fram tills i lördags förste vice ordförande i distriktet.

Om bråket i distriktets nomineringsmöte har han sagt att det presidium som sedermera avgick inte alls hade ställt något ultimatum på nomineringsmötet om Penilla Gunther - alltså att de skulle avgå om hon kom på listan.

David Larsson hör vi inte på inspelad intervju - han hänvisar till kristdemokraternas talesman. Och den som tycker att det är lite sandlådenivå att träta om ett enda ord ”ultimatum”, den kan förstå att känslorna är heta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".