Poliser skapar ro på skola i Lilla Edet

Fuxernaskolan i Lilla Edet ska genom olika handgripliga åtgärder få ordning på skolkande och våldsamma elever. Sedan i höstas besöker polisen skolan varje dag. Men det utbildningsförvaltningens chef Leif Ivelind, inte berör i sin åtgärdsplan, är problemet med ledningen på skolan.

Tidigare har också en inhyrd konsult, Stefan Eriksson, gjort en kartläggning på Fuxernaskolan:

I den kartläggningen framgår det att skolan har en svajig ledning där de tre rektorerna inte samarbetar som de borde i fråga om det pedagogiska arbetet.

Och i årskurs 7 till 9, där de största problemen finns arbetar rektor alldeles för kortsiktigt med fokus på en dag i taget vilket ger ett arbete som präglas av brandkårsutryckningar, säger Leif Ivelind.

Enligt konsulten Stefan Eriksson krävs det att rektor har en pedagogisk övertygelse på en skola där det länge rått turbulens. Då kan man inte förhålla sig avvaktande någon längre tid enligt Eriksson.

Ledningen på skula ska nu diskuteras vidare.

Sedan i höstas har skolan ett samarbete med polisen vilket innebär att polisen dagligen besöker skolan och de har skapat ett visst lugn på skolan.
Elisabeth Cederblad
Elisabeth.cederblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".