Man i sjönöd räddad utanför Smögen

En man i sjönöd kunde räddas i sin båt utanför Hållö vid Smögen i går kväll. Mannen var ute till havs och hade fått motorstopp. Han larmade anhöriga men sedan bröts kontakten. Efter en knapp timme hittades han av Sjöräddningen sjuk och nedkyld i sin båt. Han fördes till sjukhus för vård.

Mannen ringde hem utifrån havet där han drev omkring i sin lilla 16 fots segelbåt i mörkret och inte fick i gång motorn. Det var kallt och blåsigt och mobilsamtalet bröts när de anhöriga hörde hur den nödställde började kräkas. 

Efter det var det ingen som svarade på mobilen. Det fanns ingen exakt uppgift om var mannen fanns, men mindre än en timme efter larmet var han ändå hittad. Sjöräddningen satte in två livräddningskryssare och tog hjälp av en av försvarets stora helikoptrar plus en lotsbåt. Mannen hittades sjuk och nedkyld i sin båt cirka fyra sjömil utanför Hållö vid Smögen på Bohuskusten. 

Larmet gick klockan 17.30 och mannen hittades 18.23 och kunde tas i land för transport till sjukhus för vård./TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".