Aktiva sökandet efter tioåringen upphör

Polisen upphörde på torsdagsmorgonen sitt aktiva sökande efter den tioårige pojke som varit försvunnen i Göteborg sedan i söndags kväll.

Flera tips om att han ska ha varit synlig har kommit in sedan dess, men han har inte kunnat återfinnas.

Stora sökresurser - polis, militär med flera - har varit igång, men nu anser man att det inte går att komma längre.

- Vi har inget konkret att söka på, och sista dygnet har vi inte fått in några tips om att pojken skulle ha varit synlig. Civilpatruller har varit i området hela natten för att se om han skulle dyka upp, säger Thomas Fuxborg, pressinformatör på polisen i Västra Götaland, till TT.

- Nu har vi det som ett vanligt försvinnandeärende. Får vi in tips som gör att vi kan söka på ett specifikt ställe, gör vi naturligtvis det. Pojken försvann när familjen stannat till med sin bil vid ett köpcenter. Han har ett handikapp som gör att han är mycket skygg.

Familjen är hemmahörande i Jönköpingstrakten. Parallellt utreds också om pojken kan ha utsatts för ett brott. Detta sker rutinmässigt vid den här typen av försvinnande.

- Det finns inga konkreta brottsmisstankar, säger Thomas Fuxborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".