Facket överraskat av varslets storlek

-Oväntat. Det säger Pappers fackordförande Ulla Linnarsson på pappersbruket i Lilla Edet efter beskedet att SCA varslar 45 anställda om uppsägning. Det är betydligt fler än vad facket räknat med.

Ulla Linnarsson hade inte väntat sig men än 15 till 20 i varslet.

-Jag vet inte var man ska ta  alla människor, det måste ju finnas folk vid maskinerna säger Ulla Linnarsson som hoppas på avtalspensioneringar för de som måste gå. 

SCA vill säga upp 45 anställda i Lilla Edet och bakgrunden är det hårdnande konkurrensen på marknaden säger SCA:s regionchef för mjukpapper Mats Kvarnung till SR Radio Väst.

- Vi är i en väldigt pressad situation för de produkter vi gör i Lilla Edet går till dagligvaruhandeln och där är det allmänt sett en stor prispress.

Dess utom har vi de senare åren sett en stor ökning av handels egna varumärken vilket gör att vi får ytterligare press och ökad konkurrens om våra produkter, säger Mats Kvarnung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".