Snöröjningspengarna snart slut

Gott om snö har det varit de senaste veckorna, och nu börjar pengarna för snöröjningen ta slut.

Uddevalla kommuns 5,3 miljoner för snöröjningen är snart förbrukade, och gatuchef Sten-Anders Olsson är bekymrad, eftersom pengarna måste tas från gatuunderhållet senare i år.

Samma bekymmer brottas man med på flera håll i vårt område och i grannlandskapet Östfold i Norge.

I Lysekil är snart 650 000 kronorna i snöröjningsbudgeten förbrukade och det behövs bara ett par snöfall till, så är man uppe i 800 000 och har ett kraftigt budgetöverskridande.

Förra året räckte pengarna och blev över, men det har man ingen glädje av, eftersom snöröjningspengarna inte får sparas över till nästa år.

I kustkommunerna är man inte lika van vid snö som längre in i landet, och i Trollhättan tycker inte tekniske chefen Sören Burström, att det har snöat så mycket mer än normalt. Och än så länge håller budgeten. Men den är ömtålig.

Skulle det snöa ett par helger till i år, antingen nu på senvintern eller i höst ryker 200 000 till 250 000 kronor per helg ur budgeten på 5,5 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".