Smyrnakyrkan besöker avvisad Uddevallafamilj

Familjen Rasidova Asani från Uddevalla som i höstas skickades tillbaka till Makedonien kommer i helgen att få besök av Smyrnaförsamlingen från göteborg.

Det var Smyrnaförsamlingen som i november förra året erbjöd sig att hjälpa till med att familjen skulle få läkarhjälp för deras svårt sjuka dotter Sabina.

Kyrkan fungerade också som mellanhand när det gällde de pengar som samlades in via Rädda Barnen till familjen i Makedonien.

Det samarbetet är enligt Jonny Henriksson från Smyrnakyrkan avbrutet och han berättar för Sveriges Radio Väst att man nu åker ner för att se hur familjen har det och det senaste de fått veta är att Sabina ännu inte kommit under läkarvård, hennes familj har tackat nej till traditionell läkarvård.

Detta vill vi få klarhet i ,säger Jonny Henriksson, som idag lördag reser till Makedonien och den stad där familjen bor i hos mammans anhöriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".