Fängelse för grov kvinnofridskränkning

Sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning blev domen för en 57-årig Uddevallabo som upprepade gånger har misshandlat och kränkt sin sambo. 

57-åringen har dömts för grov kvinnofridskränkning två gånger tidigare. Efter det valde kvinnan att fortsätta att bo ihop med honom och kränkningarna fortsatte vilket nu har lett till att mannen dömts för tredje gången till fängelse i 6 månader, också nu för grov kvinnofridskränkning.

För kränkningen skall dessutom 57-åringen betala 43 000 kronor i skadestånd till sambon. 57-åringen har hela tiden nekat till att han skall ha gjort något brottsligt.

57-åringen och sambon som känt varandra i 19 år har många gånger haft ett mycket turbulent förhållande. Redan 1993 dömdes han för misshandel av sin sambo. Utmärkande för deras förhållande förutom den återkommande misshandeln och kränkningarna mot sambon, har varit en ganska omfattande alkoholkonsumtion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".