Arkivbild (Bilden har inget med artikeln att göra)

23-årig Uddevallabo åtalas för att ha lurat 15 personer

Det gäller att se upp när man skall köpa saker på annons på Internet. En 23-årig Uddevallabo åtalas nu för att ha lurat av sammanlagt 15 personer på nästan 17 000 kronor genom att sätta ut annonser på bland annat annonssidan Blocket.

26-åriga Maria Favre från Stockholm nappade på Uddevallabedragarens annons. Det var när hon skulle köpa en mp3-spelare, en så kallad I-pod, på den stora annonssidan Blocket som hon hittade bedragarens annons. För 1 200 kronor skulle mp3-spelaren bli hennes, under förutsättning att hon betalade den i förskott till 23-åringens bankkonto.

Men någon Mp3spelare kom aldrig till Maria. Hon och 14 andra personer i hela landet som nappat på bedragarens annonser fick istället se sina pengar försvinna. Nu står 23-åringen från Uddevalla åtalad för bedrägeri.

- Jag trodde verkligen han var en ärlig människa när jag hade kollat upp att hans bankkonto och adress stämde, säger hon.

Ann-Charlotte Clowers, arbetar som samordnare vid Konsument Trollhättan och hon menar att det här är ett mycket vanligt förekommande problem och att man som kund verkligen måste kolla upp vart pengarna går:

- Det är svårt för den vanlige konsumenten att skydda sig. Bedragarna hela tiden blir bättre på att luras men det gäller att verkligen ta reda på vart man sätter in sina pengar när det gäller internetannonser, säger Ann-Charlotte Clowers.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".