Varguttalande retar (m)-regionråd

Nu kliver vargen in i valrörelsen, detta efter att vargskytten Stig Engdahls nådeansökan avslogs Den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Britt Bohlin Olsson från Mellerud har djupt beklagat att regeringen inte kunde bevilja Stig Engdahls nådeansökan. Det uttalandet har nu retat upp moderate regionrådet Mikael Cederbratt.

- Då blir man något förvånad när man hör Britt Bohlin Olsson säga det hon säger för hon är inte riktigt vem som helst, säger Cederbratt.

- Hon är ju gruppledare för (s)-riksdagsgruppen som i princip tillsätter regeringen, fortsätter han. Antingen tycker hon inte det är beklagligt men säger det för att ändå äta kakan och har den kvar. Eller så  är det andra hänsyn at man är mån om sitt regeringsunderlag, eller så bryr sig inte regeringen om vad den socialdemokratiska riksdagsgruppen säger, säger Cederbratt.

Mikael Cederbratt menar att Britt Bohlin Olsson borde sett till att Stig Engdahl fick nåd.

Stig Engdahl ska sitta i fängelse i sex månader för att han skjutit en varg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".