Skolan i Lilla Edet får extraslant

Grundskolan i Lilla Edet får en extra miljon för i år. Det beslutade kommunfullmäktige igår. -En miljon extra är bra, men det räcker inte, det säger Eva Lingegård vid Strömskolans föräldrarförening i Lilla Edet.
Tidigar har det beslutats att det ska sparas mellan 5 och 6 miljoner på skolan i Lilla Edet i år. För att klara de måste kommunen minska på antalet lärare och många skolklasser måste slås ihop. Från och med nästa termin kan det bli upp till 31 elever per klass i Lilla Edet. Föräldrarföreningar i kommunen har protesterat mot neddragningarna, bland annat har de demonstrerat och de har lämnat över ett protestbrev till kommunalrådet Jörgen Hellman. Nu får de alltså gehör, fullmäktige har beslutat att det inte ska sparas riktigt lika mycket, som det var tänkt, kommunen väljer att satsa en extra miljon på grundskolan i år. Trots det måste elevantalet ökas och antalet lärare bli färre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".