Husrannsakningar i Strömstad i samband med knarkbrott

Polisen har gjort två husrannsakningar idag för knarkbrott med anknytning till det skånska Mc-gänget Diablos.

Det var vid ett stort tillslag på Hisingen under helgen som polisen blev intresserad av två adresser i Strömstad och där har det gjorts husrannsakningar idag mot två Strömstadsbor i 30-årsåldern.

De båda Strömstadsborna greps vid tillslaget på Hisingen i helgen som gjordes just under en knarköverlåtelse. Nio personer greps allt som allt. Polisen i Västra Götaland gjorde det här efter initiativ från polisen i Skåne, där Diablos håller till.

Diablos är en underavdelning till mera kända Bandidos. Hasch, amfetamin och vapen har polisen påträffat i samband med tillslaget eller flera husrannsakningar som har gjorts sedan på andra håll i landet.

De båda Strömstadsborna tycks ha svag anknytning till Diablos, kanske ingen alls. Tord Lindström på länskriminalen tror knappast att de är medlemmar eller ens sympatisörer.

Vad som kom fram vid undersökningarna i Strömstad är inte känt än, och över huvud taget är polisen mycket tystlåten om vad som pågår. Men Diablosgänget har veterligen inte förut någon känd verksamhet i Västra Götaland.