Kerkorian drar tillbaka kravet om att sälja Saab

Multimiljardären och storägaren i General Motors, Kirk Kerkorian, har tagit tillbaka sitt krav på att GM ska sälja Saab Automobile, uppger The Detroit News.

För en tid sedan förde Kirk Kerkorian via sin representant i GM:s styrelse Jerry York fram kravet på att GM bland annat borde göra sig av med Saab Automobile som ett led i arbetet med att få GM på fötter.

GM:s vice ordförande och utvecklingschef Bob Lutz meddelade i samband med att bilsalongen i Geneve inleddes att kravet på försäljning av Saab har dragits tillbaka, uppger The Detroit News.

Lutz förklarade att Saab inte är ett självständigt bolag som går att sälja av som en enhet. GM har integrerat Saab i sitt globala utvecklingssystem för att reducera produktionskostnaderna per tillverkad bil.

Lutz försäkrade också att förlusttyngda Saab snart kommer att gå med vinst. ”Naturligtvis kommer vi att behålla Saab”, förklarade Lutz.

Kerkorian har däremot redan fått gehör för sitt krav på kraftigt sänkta ersättningar till ledande befattningshavare inom GM som ett led i att sänka kostnaderna.
(TT)