Göran Hägglund (kd) - Vi låter oss inte tigas ihjäl av (s)

Idag var Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på plats i Trollhättan för att se hur det står till i äldreomsorgen där. Göran Hägglund kommenterade även på det som presenterades i DN idag om Socialdemokraternas hemliga plan inför valet som går ut på att tiga ihjäl Kristdemokraterna:
- De här strategierna har vi sett förut i valet 1998 då vi gjorde vårt hittills bästa val. Jag tror att det finns goda förrutsättningar att den strategin kommer på skam igen, säger Göran Hägglund till SR Radio Väst.

Äldreboendet Blomstergården med demensboende fick besök av partiledaren Göran Hägglund som håller med om socialstyrelsens rapport om att avvecklingen av äldreboendena har gått för långt.

- Nu när vi ser facit efter socialdemokraternas politik som lovade 10 000 nya äldreomsorgsplater förra valer så har det istället försvunnit lika många. Det blir alltså en skillnad på över 20 000 platser. Det behövs mer resurser till ärldreomsorgen och det här är en av absolut största utmaningarna vi har att möta i framtiden, säger Hägglund

Idag presenterade DN socialdemokraternas hemliga valstrategi på ett uppslag. I den står det bland annat att strategin går ut på att inte tiga ihäl kristdemokraterna i valdebatten. Men det är något som Göran Hägglund tar med ro:

- Det här är ju en strategi som (s) prövade inför valet 1998 och det året blev vårt hittills bästa riksdagsval. Jag tror att det finns goda förrutsättningar att den strategin kommer på skam igen. Om (s) vägrar att diskutera möjligheterna för familjer att tillbringa mer tid med sina barn och skapa valfrihet för barnfamiljerna med mera så kommer de heller inte att vinna några val, säger Göran Hägglund.

- Ser väljarna att vi som förtroendevalda visar respekt för dem så röstas man bort, och jag hoppas det händer med socialdemokraterna i nästa val, avslutar Göran Hägglund.

Text: Thomas Graf
Epost:
thomas.graf@sr.se
Telefon: 0522-67 00 25