Beväpnat rån vid Landvetter flygplats

Ankomsthallen och utrikesdelen på Landvetter flygplats har utrymts efter ett värdetransportrån och ett bombhot.

Rånet skedde intill ett flygplan i utrikestrafik, alltså ute på plattan på flygplatsen. Området kring flygplanet är avspärrat.

-Utrikestrafiken står stilla i avvaktan på att polisens tekniker blir färdiga med sitt arbete, men inrikestrafiken går som vanligt, säger Luftfartsverkets informatör på Landvetter, Paula Svanquist.

En väska hittades senare vid flygplanet och polisen befarade att det handlade om en sprängladdning eller liknade. Hela utrikesdelen samt ankomsthallen på Landvetter tömdes på folk, berättar Anna-Karin Löf, som är anställd på Luftfartsverket, för TT. Enligt Löf skulle ankomsthallen vara stängd minst två timmar och utrikesdelen tills vidare.

Däremot var inrikesdelen öppen.

Larmet kom till polisen klockan 12.29 - då handlade det om att så kallade fotanglar lagts ut på riksväg 40. En halv minut senare kom larmet om väpnat rån.

Beväpnade
Enligt uppgift ska det röra sig om tre beväpnade rånare. Inga skott avlossades men rånarna uppges ha fått med sig ett par väskor från transporten.

Gärningsmännen jagas med hjälp av helikopter och bilar, uppger polisen i ett pressmeddelande. Värdetransporten tillhör Securitas.

-Jag vet inte i vilken situation det har skett. Men som jag förstod det så hämtar vi pengar från ett flygbolag. Och jag tror inte att det är inne i hallen utan ute på plattan någonstans, uppger Stefan Wikman, informationsansvarig på Securitas.