Vänersborgs HC kvar i division 2

ISHOCKEY: Sista kvalmatchen till division gällde vinna eller försvinna. Vänersborgs HC visade större vilja och en större rutin än Uddevalla HC vilket fällde avgörandet. VHC vann med 4-2.

Vänersborg inledde måskyttet redan efter tre och en halv minut. Peter Sigurdsson kunde enkelt åka igenom Uddevalla försvaret och sätta 1-0 i powerplay. VHC spelade säkert försvarsspel i den första perioden och 2-0 kom inte helt orättvist efter 15.30 genom talangen Robin Jansson som stötte in en målvaktsretur.


Den andra perioden inledde UHC i powerplay men utnyttjade inte det och endast fem sekunder efter att Johan Gustavsson kommit in från utvisningsbåset fick han pucken till skänks av Emil Gistedt och satte 3-0 till VHC. Avgjort? Nej efter det målet visade Uddevalla upp en mycket större vilja och pressade tillbaks VHC. Matchens lirare, Jepser Eckers i UHC, satte också 1-3 mycket rättvist i powerplay.


Det skulle visa sig att som så många gånger tidigare blev utvisningarna väldigt avgörande. När Uddevalla drog på sig två utvisningar och gav VHC chansen i fem mot tre orkade laget inte stå emot. Emil Zingmark satte 1-4. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.


I den tredje perioden var UHC tvugna att gå framåt, men oskärpa och lite oflyt gjorde att laget inte kom närmre än en 2-4 reducering. Också det målet gjort av Jesper Eckers.


Sett över 60 minuter så var det här en rättvis seger för Vänersborg som satt inne med den större rutinen och större kylan i de vikta lägena. Spelande tränaren i Vänersborg Duane Smith, som hunnit bli 40 år, visade att gammal är äldst i många lägen.


Vänersborg behåller sin division 2-status medans Uddevalla får fortsätta spela i divison 3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".