Svartjobbande målare avslöjade

Ett målarföretag har annonserat i lokalpressen och utfört arbeten i Dalsland trots att företaget inte existerar och inte har några lagliga anställningsförhållanden. Det uppdagades när Målarförbundet Väst nyligen gjorde aktion mot svartjobbare och oseriösa arbetsgivare i Bohuslän och Dalsland.
Ombudsman Björn Axelsson på Målareförbundet Väst, säger till Radio Väst att sommartid är högsäsong för "lycksökare och gästspelande" målare men att fackets arbete mot fenomenet nu börjar ge resultat. Sedan tre år tillbaka gör facket, Målareförbundet Väst, vad de kan för att rensa upp i branschen. Målareförbundet samarbetar med både med skattemyndigheten, arbetsmiljöverket och polisen för att få bukt med svartjobbarna och de oseriösa arbetsgivarna och det har gett resultat enlig Björn Axelsson på förbundet även om det är svårt att mäta i siffror.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".