Många rattfyllon i farten

Polisen har i natt tagit flera rattfyllon. En man, som låg och sov i sitt tält på Siviks Camping i Lysekil, kom undan med blotta förskräckelsen, när en ung rattfull man körde in i hans tält. Den rattfulle sa till polisen att han bara satt sig i bilen och startat den för att värma sig när den plötsligt började köra. Han hade 0,7 promille i blodet.
På Kuröd i Uddevalla körde en 24-årig man så vingligt att vittnen slog larm till polisen. När polisen fick fatt på honom, hade han kör ner en trafikskylt och hade 1,5 promille i blodet. En campingvakt i Strömstad fick på hälsning av en 22 årigt rattfyllo. Campingvakten försökte ta bilnycklarna från mannen, men han kom undan och körde vidare till nästa camping. Det var Daftö Camping och där lyckades den vakten ta ifrån mannen bilnycklarna och slå larm till polisen, som hämtade mannen. Han hade 0,26 promille i blodet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".