Tanumsborna förmögnast i Väst

Danderyd ligger i topp och Jokkmokk i botten när Statistiska centralbyrån rangordnar Sveriges kommuner efter invånarnas förmögenhet. I vårt område är det Tanum och Sotenäs som har de förmögnaste invånarna.

Siffrorna är från 2004, och det är förstås värdet på människors bostäder som avspeglar sig i siffrorna. Dyra hus är lika med stor förmögenhet.

Alltså är det kommunerna vid Bohuskusten med de riktigt dyra skärgårdsfastigheterna som ligger högst i vårt område. Tanum, Sotenäs, Strömstad och Lysekil finns bland de 100 i topp. I Tanum, som ligger på 16-e plats på listan, hade invånarna en genomsnittlig förmögenhet på 559 000 kronor år 2004, och det är ändå långt från Danderyd, som ligger etta, med 3,8 miljoner.

Lilla Edetbornas genomsnittliga förmögenhet är den lägsta i vårt område och ligger på 248 000 kronor, och därmed hamnar Lilla Edet på plats 234 bland landets 290 kommuner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".