Huvudnässkolan får viss renovering

Efter flera års förfall ska nu Huvudnässkolan i Vänersborg få viss upprustning i väntan på det slutgiltiga beslutet om vad som ska hända med skolan men de som arbetar på Huvudnässkolan är luttrade efter många års resultatlösa diskussioner om skolans framtid.

Nu åtgärdas delar av den dåliga inomhusmiljön på Huvudnässkolan i Vänersborg, detta för att elever och personal ska få en hyfsat dräglig arbetsmiljö fram tills beslutet om skolans framtid kommer.

Främst är det ventilationen som är undermålig. Men för att elever och personal överhuvudtaget ska stå ut sätter man bland annat in nya aggregat med värmeväxlare, man höjer varvtalet på fläktarna, ser över värmesystemet och även fönstren så att det går att vädra, berättar Anders Levenskog som är rektor på skolan.

Huvudnässkolans framtid har blivit en följetong i kommunen och än är det inte beslutat om skolan ska renoveras eller läggas ned.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".