Ingen platsbrist längre inom äldreomsorgen i Åmål

Åmåls kommun får både ris och ros av länsstyrelsen för sin äldreomsorg.

För några år sedan var bristen på platser i äldreboenden mycket stor i Åmåls kommun. Men efter sin senaste tillsyn konstaterar lännstyrelsen att det inte längre finns någon brist på platser. Men länsstyrelsen skickar också med en varning för nedläggningar som inte bygger på rejäla prognoser. Åmål får också en klapp på axeln av länsstyrelsen för att man en långsiktig planering för att rusta upp standarden i äldreboenden.

Men äldreomsorgen i Åmål får också kritik av länsstyrelsen. Drygt en tredjedel av omsorgspersonalen saknar tillräcklig utbildning.

Det finns inte heller tillräckligt med personal för att hinna med allt som bör göras. Många boenden är besvikna över att personalen alltför sällan hinner ta med ut på promenader.

Och så framgår det av länsstyrelsens rapport att de flesta anställda tycker att cheferna borde vara mer närvarande och ge personalen mer stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista