Infekterade kycklingvingar återkallas

I Trollhättan riskerar en del människor att bli sjuka av listeriabakterier, efter att man upptäckt såna bakterier i förpackningar av grillade kycklingvingar från butiken Coop Nära på Hörngatan.

Det är Kronfågel som återkallar totalt 42 infekterade förpackningar - av märket ”Chicky Deli” - med ursprung från en anläggning Danmark. Förpackningarna har spridits till totalt 10 butiker i landet, varav en i Trollhättan alltså.

Kronfågel uppmanar nu alla som eventuellt har köpt denna produkt att genast återlämna dessa till butiken. Konsumenter som är oroliga rekommenderas att vända sig till närmaste vårdcentral.

Listeria är vanligt förekommande i vår omgivning. Den finns i jord, i vatten och i tarmen hos många däggdjur, inklusive människan. Enligt SMI, smittskyddsinstitutet, är det ovanligt med symtomgivande symtom hos människa och bakterien bör ses som förhållandevis ofarlig. Men för personer med nedsatt immunförsvar, bland annat gravida kvinnor, kan dock bakterien vara skadlig. Ett trettiotal fall rapporteras årligen i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista