Delade meningar om trivseln bland anställda i regionen

Västra Götalandsregionen har kommit ett steg närmare sin vision om en nöjdare personal. Men enkätsvaren från de anställda ger ingen enhetlig bild.

83 procent av de anställda i regionen säger att de är stolta över sitt yrke och sin egen arbetsinsats.

Tre av fyra känner lust och glädje på sitt arbete och det är fler än för tre år sedan. Men det kan förstås också uttryckas så här: Var fjärde anställd känner INTE lust och glädje på sitt arbete.

Nästan sju av anställda känner sig uppskattade för det de gör eller om man så vill: Tre av tio känner sig inte uppskattade.

75 procent av de anställda i regionen är nöjda med sina arbetstider och det är en förbättring jämfört med den enkäten som gjordes för tre år sedan. 

Men när det gäller lönerna är missnöjet stort. Bara 16 procent tycker att lönerna är rättvisa.

Och kanske det är en förklaring till att intresset för kompetensutveckling har minskat, många tycker att det inte lönar sig.

I sina kommentarer till enkäten skriver personalavdelningen att resultatet är mycket glädjande och att personalvisionen nu är förverkligad till 65 procent och att mer än 80 procent inte är realistiskt eller ens önskvärt. 

”Ett visst missnöje i en organisation är en drivkraft till förändring. 100 procent kan inte bli nöjda om åsiktsfrihet råder”,  heter det i kommentaren.
Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista