Fler etanolbilar på väg från Saab

Framgångarna med Saab Automobiles etanoldrivna Saab 9-5 gör att företaget nu satsar på att göra en etanolversion av 9-3:an. Men i väntan på den ökar man produktionen av Saab 9-5 Biopower och minskar produktionen av dagens bensindrivna 9-3.

Som vanligt i bilbranschen är det stort hemlighetsmakeri när det gäller nya modeller, så när etanolbilen 9-3:an kommer vill Saabs marknadschef Knut Simonsson inte säga till SR Radio Väst.

Men helt klart är det försäljningsframgångarna med Saab 9-5 Biopower som ligger bakom att man nu forstätter att satsa på etanolbilar för  80-90 % av saabbilarna som säljs är just deras etanolbil.  

Den stora efterfrågan på Saab 9-5 Biopower för också med sig att Saab nu ökar produktionen och dom anställda får göra längre arbetsveckor. Dessutom kan det enligt IF Metall bli övertid ett par lördagar fram till semestern.
Cecilia Läckberg Blom
cecilia.lackberg_blom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista