Information till arbetslösa med partipropaganda - Olämpligt tycker KG Elf

Den 23-årige arbetssökande Trollhättebon Jonas Boström tycks få rätt mot Trollhättans stad. Jonas Boström har slagit larm om det han uppfattade som partipolitisk socialdemokratisk propaganda på en obligatorisk träff med arbetslösa ungdomar.

En kommunal tjänsteman visade upp overhead-bilder med citat från folkpartiet om arbetsmarknadspolitiken, citat som såg negativa ut för folkpartiet. Sedan visades Göran Persson-citat, som såg positiva ut för (s). Allt enligt anmälan.

Folkpartiet i Trollhättan har tagit upp detta, dels i en Jo-anmälan, dels i en enkel fråga i fullmäktige. Och den kritiserade tjänstemannens chef, KG Elf, på Arbetsmarknadsenheten, tycker också att det som hände på mötet med ungdomarna var ett övertramp. Men KG Elf vill inte spekulera i vilka följder det här kan få för den tjänsteman som kritiserats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".