Förhoppningar om nytt hotell i Dalsland

Nu dammas gamla planer av på ett sjönära hotell i Dals-Långed. Det handlar om ett markområde vid Långbron med utsikt över Laxsjön. Markområdet på 30.000 kvadratmeter är till salu.

Åtminstone hoppas fastighetsmäklaren och markägaren på det. Det är en markbit på 30.000 kvadratmeter vid Långbron, Laxsjön, som är till salu. För den här marken finns en gammal plan från 50-talet om ett hotell eller liknande. Planen tillåter en trevåningsbyggnad, närmare elva meter hög - och utsikten blir betagande.

En gång i tiden ägde Bonnierkoncernen marken, men sedermera glömdes de där hotellplanerna bort. Fast nu säger mäklaren Mikael Skoglund att han har försäkrat sig om att den gamla planen fortfarande gäller på ett hotell vid Långbron i Dals-Långed.

Nu marknadsförs det här med annons i riksmedier - och priset kanske passar den sorten som läser rosa affärstidningar, sex miljoner.
Lasse Wieslander
lars.wieslander@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".