AD ger Uddevalla rätt

Uddevalla kommun gjorde rätt som gav en kvinnlig hemvårdare sparken efter att hon misstänkts för att ha stulit pengar från en vårdtagare, trots att kvinnan friades i hovrätten, det anser Arbetsdomstolen.
Kommunalarbetarförbundet har hävdat i Arbetsdomstolen, AD, att eftersom kvinnan friades i hovrätten så var det fel av Uddevalla kommun att ha gett henne sparken. Men AD slår i dag fast att den har rätt att komma till en annan slutsats än rätten, och AD anser att kvinnan har stulit pengar i åtminstone två fall, och därför var det rätt av Uddevalla kommun att avskeda henne. Att AD dömer annorlunda än hovrätten förklarar Håkan Kragnert, som är personalchef på Uddevalla kommun, med att kommunen åberopade fler saker i arbetsdomstolen än vad åklagaren gjorde när fallet var uppe i hovrätten. Kragnert anser att brottsmålsundersökningen var dålig, inte ens vårdtagaren som kvinnan anklagades ha stulit ifrån, hade intervjuats, enligt honom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".