Utpressare i Strömstad åtalas - offer skulle tvingas prostituera sig

Nu åtalas en 41-årig strömstadsbo och hans 30-årige kumpan från Mariestad för kidnappningsdramat i Strömstad i början av april. Då spärrade de två männen in en kvinna och en man i ett godsmagasin i Strömstad, för att pressa dem på pengar. Kidnapparna åtalas för människorov, alternativt olaga frihetsberövande, och grov utpressning

Kidnappningsdramat i Strömstad sträckte sig över två dygn den 5 och 6 april. Tillsammans med en tredje, för polisen ännu okänd person, förde strömstadsbon och hans kumpan bort kvinnan och mannen och höll dem fångna i ett godsmagasin vid järnvägsstationen, för att pressa pengar av dem. Kvinnan påstods ha övertagit två andra personer skulder och hon hotades med att föras till Oslo och där tvingas att prostituera sig, om hon inte betalade 100 000 kronor. Den fångne mannen krävdes på lika mycket pengar och hotades med att få fingrarna avklippta. Han slogs också ner av sina kidnappare två gånger.

I sin nöd tvingades kvinnan och mannen kontakta sina föräldrar för att få dem att skaffa fram pengarna. En förälder ordnade ett banklån på de begärda 100 000 kronorna. Den 41-årige utpressaren från Strömstad fick dessa pengar, men greps sedan av polis. Den andre utpressaren hade då flytt landet. Båda nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".