Omninova efter med hyran

Företaget Omninova i Bengtsfors, som tillverkar småbussar, har inte betalt lokalhyran till kommunen för två månader. Skulden är nu uppe i över 1 miljon.
I måndags blev det klart att företaget säger upp 64 personer av 169 anställda. Företaget har nya engelska ägare, som löste den akuta ekonomiska krisen i våras, men företaget behöver en hel del för att hålla igång driften. Som att betala hyran för lokalerna. 3 hyror på drygt 500 000 kronor borde egentligen ha betalts sedan i slutet av april, men hittills har bara en hyra kommit in. Företagets t f vd jan Lindberg säger till Radio Väst att det är olyckligt att det har blivit så i och att företaget ska försöka betala hyran omedelbart. Just nu diskuterar företaget med kommunen om hur betalningen ska ske. Omninova startade för tre år sen och förra året var den ekonomiska krisen akut, med närmare 150 miljoner i skulder. Skulder som skrevs av med 75 % i företagsrekonstruktionen. Till exempel skrev Bengtsfors kommun ner en hyresskuld på över 5 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".