Krav på förbud att odla fisk i Södra Bullaresjön

Nu kräver Enningdalsälvens vattenförbund förbud mot fiskodling i Södra Bullaresjön. Det gör förbundet i ett brev till svenska jordbruksministern.
I vattenförbundet ingår de sex gränskommunerna Strömstad,Tanum, Munkedal, Dals Ed Halden och Aremark. Brevet till minstern innebär att de fyra svenska kommunerna nu ställer sig bakom norrmännens tidigare krav på att förbjuda fiskodling i sjön, skriver Göteborgs posten. Norrmännen har länge krävt ett förbud sedan den laxodling som tidigare drivits där drabbats av en laxparasit. Norrmännen har befarat att parasiten skulle sprida sig till vildlaxen och fiskeriverkets senaste tester visar att risken finns. Därför står nu de sex kommunerna i Enningdalsälvens vattenförbund enade bakom kravet. Det enda de kan acceptera är att fiskodlingen flyttas upp på land, om den ska starta igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".