Uddevalla hamn kan få ökad betydelse

Uddevalla hamn kan få ökad betydelse i framtiden. Det tror miljöpartisten Karin Svensson Smith som sitter i riksdagens trafikutskott. Idag besökte hon Uddevalla hamn.

Riksdagen har beslutat att staten skall satsa på ett antal strategiska hamnar och Karin Svensson Smith tror inte att alla 52 hamnar kommer att finnas kvar. Men hon tror på Uddevalla trots -eller tack vare- närheten till Sveriges största hamn i Göteborg.

- Vi utgår från fullhamnskonceptet och det innebär att de hamnar som skall ingå i det här strategiska nätet skall ta emot all slags gods och Göteborg kan inte det idag, säger Karin Svensson Smith.

Genom ett avtal utgör Göteborg, Uddevalla och Varberg en enhet och i och med närheten och järnvägsförbindelsen till Norge-Vänerlänken kan Uddevalla få en mycket större betydelse när det gäller godshantering i framtiden, säger Karin Svensson Smith.

Hon är för närvarande så kallad politisk vilde i riksdagen efter att ha förra året ha lämnat Vänsterpartiet för Miljöpartiet. I höstens val toppar hon Miljöpartiets riksdagslista i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".