Saab fördubblar sin försäljning

Saabs bilförsäljning på hemnmaplan har ökat med 54 procent i år.

Saab rivstartade i år och tycks ha lagt in en växel till. Både 9-5-an och 9-3-an fördubblade sin försäljning under juni jämfört med motsvarande månad förra året.

Om man sammanfattar första halvåret för Saab på den svenska marknaden är försäljningsuppgången 54 procent -till nästan 13 400 sålda bilar.

Eftersom den totala personbilsförsäljningen ökade med fem procent under årets sex första månader betyder det att Saab kapat åt sig marknadsandelar. Saab är nu med sina 9,3 procent ganska nära det interna målet: En marknadsandel på tio procent.

Volvo har också hängt med i racet och är fortfarande storebror i den svenska bilfamiljen. Var femte bil som sålts i Sverige i år är en Volvo. Också Volvo tog, om än mycket marginellt, nya marknadsandelar under första halvåret.

De fyra bästäljande bilmodellerna i Sverige fortsätter att vara Volvo V70, Saab9-3, VolvoV50 och Saab 9-3. På femta plats kommer Ford som rider på miljöbilsvågen med sin Focus-modell.

Bosse Adriansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".