Mycket att göra för sjöräddningen.

Motorproblem eller bensinstopp är de vanligaste orsakerna till att sjöräddningen anlitas av båtfolk under semestersäsongen men det kan bli dyrt. När det handlar om insatser som inte är rena sjöräddnings-olyckor kostar det upp till 2500 kronor i timmen för att tex bli bogserad.

Sommartider betyder många fritidsbåtar i våra vatten, och även när vädret är lugnt som nu så är det mycket att göra för Sjöräddningen. I helgen blev det runt 45 utryckningar i hela landet och drygt 15 här i Väst.

Många utryckningar hade kunnat undvikas genom att se över båtar och motorer inför semestersäsongen, sägerräddningsledare Björn Wrandel vid Sjöräddingscentralen i Göteborg.

Dom flesta uppdragen i fint väder handlar om trasiga motorer eller att bränslet tagit slut, och i sådana fall i lugnt väder kan det bli dyrt att kalla på Sjöräddningen, mellan 2 000 och 2 500 kronor i timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".