Saab 9-3 bedöms

Dagens tidningar är fyllda av omdömen av de nya Saab 9-3 sport sedan. En äkta Saab sa Radio Västs egen motorexpert Göran Danielsson igår. Både företagsledning och fack ha betonat att det är viktigt för företaget framtid att de lyckas med den här bilen. Här sammanfattar vi några av de stora tidningarnas omdömen
Aftonbladets Robert Collin: " Men den nya 9-3:an är verkligen en förarens bil. Den har jättefina köregenskaper, går fint på krokiga vägar och är komfortabel på stora vägar. Den är en rolig bil att köra, säger han. Den enda nackdelen är lastutrymmet, med en trång bakluckeöppning som inte är lika praktisk som på äldre Saab-modeller." Expressens Jan Erik Berggren: " Trots en mängd tekniska nyheter och förbättringar har inte de gamla Saab-idealen gått förlorade." " Sportigheten. Inte lika distinkt som Audi eller BMW. Och inte alls samma känsla i växellådan och kontakten motor-gaspedal. Även Aero-modellen känns aningen mjuk i fjädring och framvagn. Fast turbotrycksmätaren var fräck!" Göteborgspostens Andras Svensson: Instämmer i Saabs eget omdöme av bilen - körglädje! Dagens Industris Ulla Hasselgren staplar frågor som: " Ska den här bilen rädda företaget?" Svaret blir: " Att döma efter några timmar bakom ratten behöver inte Saab-folket vara särskilt oroliga. det här är en riktigt bra bil." Svenska Dagbladets Sara Larsson: " Den känns lätt och behaglig att köra. Stabil i svängarna och enkel att köra lite för fort med." " Dock känns handbromsen plastig och likaså dörrhandtagen, både på in- och utsidan. Den svarta matta plasten är bara efter några timmars användningen flottig av handavtryck. Undrar hur det ser ut efter några års användning." Dagens Nyheters Lasse Swärd: " Grattis Saab - detta verkar vara den bästa och mest körglada bil ni någonsin byggt!" Å sedan nyanserar han sig och säger att det är " vanskligt att ge ett snabbt och entydigt omdöme efter bara en dags körning. Uppföljande tester måste till för att visa om intrycken står sig och kvalittén håller - men mycket talar för det. "
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista