Misstänks ha mördat sin egen pojkvän

Fortfarande är den 24-åriga kvinnan misstänkt för att vara inblandad i mordet på sin egen pojkvän i Strömstad i tisdagskväll.

Narkotika och eller svartsjuka kan vara motivet till mordet, men polisen arbetar efter flera teorier.

Kvinnan och den mördade 19-åringen hade en kärleksrelation, men vilken relation den 23-årige anhållne mannen hade till de övriga vill polisen inte kommentera ytterligare än att de var bekanta.

Polisen hoppas att obduktionen av den mördade 19-årige mannen ska kunna genomföras under dagen.

- Jag inväntar obduktionsrapporten innan jag kan spekulera kring vad som ligger bakom händelsen och ta beslut om eventuell häktning, säger Barbro Jönsson chefsåklagare i Uddevalla  till Sveriges Radio Väst.

Den 24-åriga kvinnan och den 23-årige mannen är anhållna skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

I går genomfördes brottplatsundersökningar i offrets lägenhet och vid platsen där kroppen hittades. I dag analyserar teknikerna resultatet och vissa saker har fått skickas till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping

Både offret och de två anhållna personerna är sedan tidigare kända hos polisen.

Idag hålls ytterligare förhör med de två mordmisstänkta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".