Åskoväder spolade bort vägar

Åskovädret som i går efter middag och kväll härjade i norra bohuslän och Dalsland skapade stora problem. Ett par hus elhärjades. Vägar spolades bort och strömmen slogs ut.
Det intensiva regnandet under flera timmar orsakade svåra skador. Katarina Paulsson närpolisbefäl i Åmål berättade för TT att vid midnatt hade Åmålsån utanför polisstationen har stigit en meter sedan hon började jobba vid 16-tiden. Då hade redan flera småvägar i området förstörts. Länsväg 164 mellan Åmål ochBengtsfors, hade skadats så svårt av regnet att den måste stängas av och samma gällde länsväg 2257 mellan Åmål och Svanskog Nu på morgonen har 164:an öppnats igen men det är starkt begränsad framkomlighet Åskan ledde också till flera strömavbrott. Bland annat i polishuset i Åmål. Där Katarina Paulsson berättade att när hon skulle rycka ut på en villa brand fick hon inte upp polishusets garageport utan fick i stället ta sin egen bil
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".