Mer att göra för kvinnojouren i Tanum

Allt fler kvinnor söker hjälp hos kvinnojouren Runan i Tanum. Antalet telefonsamtal har ökat och antalet besök till jouren, av kvinnor som vill ha råd, har fördubblats hittills i år. Även de kvinnor som behöver nånstans att sova har blivit fler. Men kvinnojouren Runan klarar ändå av att ta hand om alla, säger Ingrid Svensson till Radio Väst.
Att det är fler som söker hjälp just under sommaren det kan bero på att det är semestertider, förhållanden sätts på prov under de veckor på året där man umgås 24 timmar om dygnet och allt ska bli till lyckliga sommarminnen. De andra kvinnojourer i vårt område som Radio Väst pratat med har inte märkt av någon ökning, å andra sidan har semestrarna knappt kommit igång än. Ingrid Svensson, som grundade kvinnojouren Runan, tror inte att ökningen i Tanum beror på att kvinnor där råkar ut för mer misshandel nu, utan att det snarare är en slump att ökningen sker just där. Det är många kvinnor som söker hjälp någon annanstans än i sin egen hemkommun - för att slippa bli igenkända.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".